Őrizetben a brutális támadó (videóval)

2014. 06. 04., sze - 13:00
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Készenléti rendőrök fogták el azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy idős jánoshidai asszonyt, majd rágyújtotta a házát.

Lakástűzről értesítette a rendőrséget a katasztrófavédelem ügyelete 2014. június 3-án 21 óra 40 perckor. A helyszínre a Készenléti Rendőrség járőrei érkeztek elsőként. A rendőrök megállapították, hogy 2014. június 3-án 20 óra és 21 óra 30 perc közötti időben egy ismeretlen férfi bement az idős, egyedül élő özvegyasszony házába, a sértettől pénzt követelt, bántalmazta, majd a földre került áldozatát magára hagyta. Amikor az asszony magához tért, házának alsó része lángokban állt, kimenekült az épületből.

Az egyenruhások a személyleírás alapján azonosították, és a bűncselekmény helyszíne közelében elfogták a 38 éves B. János helyi lakost. A rendőrök a férfinél a sértett házából származó értéket találtak.

B. János ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a sértett segítése érdekében rendőrpszichológust és - az áldozatsegítő készenlét szolgáltatás keretében - mentálhigiéniás szakembert irányított az egyedül élő idős asszonyhoz. A rendőrség felvette a kapcsolatot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatallal és Jánoshida Önkormányzatával. Mindkét hatóság segíti, támogatja a fedél nélkül maradt sértettet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.