Őrizetben az orvvadászok - videóval

2017. 01. 14., szo - 05:09
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A gödöllői rendőrök két férfit fogtak el.

Orvvadászat bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Attila 37 éves szentmártonkátai és H. Antal 46 éves isaszegi lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2017. január 12-én az esti órákban a Pilisi Parkerdő Zrt. vadászterületén egy csigás íjjal engedély nélkül ejtett el egy vaddisznót. Az állatot a helyszínen kizsigerelték. A gyanúsítottakat a gödöllői rendőrök és a Pest megyei nyomozók a bűncselekmény elkövetése után rövid idővel Isaszegen vonták intézkedés alá. Elfogták és előállították őket a Gödöllői Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket.

A két férfi lakásán megtartott házkutatás során több trófeát és nagy mennyiségű fagyasztott vadhúst találtak a rendőrök, amelyeket lefoglaltak. Az elsődleges adatok szerint a vadállományban okozott kár meghaladja a 10 millió forintot.

B. Attilát és társát bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tesz az előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb migránscsoport

Tizenöt illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében.

 

Magánlaksértés és testi sértés

A nyomozók őrizetbe vették azt a három helybélit, akik a gyanú szerint berúgták az egyik kiskunhalasi ingatlan kapuját, majd az udvaron bántalmazták az ott lakó férfit.