Öt ukrán embercsempész került rendőrkézre

2016. 06. 02., cs - 08:22
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M86-oson tartóztatták fel a két kisteherautót. - Videóval frissítve.

Két, litván forgalmi rendszámú kisteherautót és annak utasait ellenőrizték a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársaival és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen 2016. június 2-án éjjel.

Az M86-os számú autóút Szombathely és Vát közötti szakaszán tartóztatták fel az éppen a Szombathely felé tartó járműveket. Az igazoltatás során kiderült, hogy az egyik, ukrán állampolgár által vezetett kistehergépkocsiban huszonhét – öt pakisztáni és huszonkét afgán – külföldi utazott, akik a megalapozott gyanú szerint az őket szállító öt ukrán férfi segítségével Ausztria irányába akarták elhagyni az országot.

Az elfogott személyeket előállították a Szombathelyi Rendőrkapitányságra, kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás, az embercsempészekkel szemben pedig – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

A járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az tiszadorogmai férfihez, aki végzetes lépésre szánta el magát a családi házuk udvarán.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.