Papírból készített rendszámokat

2016. 12. 08., cs - 10:38
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykanizsai rendőrök egy 61 éves olasz állampolgárságú férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként.

A gyanúsított a Letenye Autópálya határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2016. december 7-én 20 óra 30 perckor egy magyar rendszámú Trabanttal. A jármű ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy a személygépkocsihoz kapcsolt utánfutóra, a 61 éves olasz férfi egy papírból készült rendszámot ragasztott fel, ami alatt elhelyezett még kettő papírból készült, továbbá egy ideiglenes, valamint egy francia hatósági jelzést is. A gépkocsi sofőrje az utánfutóról és a rendszámokról sem tudott iratokat bemutatni a járőröknek.

A Trabant vezetőjét a nagykanizsai rendőrök a helyszínen elfogták és előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a személyautó utánfutóján lévő három papír, egy ideiglenes és két feketére festett, fémből készített rendszámot lefoglalták.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közokirat-hamisítás miatt körözték

Egy autó utasaként jelentkezett belépésre az a román férfi, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben. Az ártándi rendőrök elfogták, majd előállították.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 18 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 14 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.