Pénzhamisítókat fogtak (Videóval)

2013. 12. 17., k - 09:28
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Fejér és Hajdú-Bihar megyében fogtak el a napokban olyan személyeket, akik megalapozottan gyanúsíthatók pénzhamisítás bűntett elkövetésével.

A Pénz- és Bankkártya-hamisítás Elleni Osztály nyomozói 2013. december 11-én délután egy 44 éves szigethalmi férfit fogtak el Mór belterületén, amikor egy móri üzletben hamis bankjegyekkel fizetett.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi korábban több alkalommal kísérelt meg hamis bankjegyekkel fizetni és több esetben eredményesen váltotta be a hamis bankjegyeket. Tettenérését követően a rendőrök az elkövető gépkocsiját átkutatták, ahol további hamis bankjegyeket találtak.

 

A másik ügyben a nyomozók 2013. december 12-én a délutáni órákban egy 28 éves férfit Hajdúnánáson, míg 21 éves társát Hajdúdorogon fogták el.

A rendőrök több helyszínen is tartottak házkutatást, amelyek alkalmával 125 darab hamis húszezer forintos bankjegyet (összesen 2.500.000 forint értékben), 2 darab hamis tízezer forintos bankjegyet, 1 darabb hamis 50 eurós bankjegyet, valamint a hamis bankjegyek elkészítéséhez szükséges eszközöket, tárgyakat foglaltak le.

 

A gyanúsítottakat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kutyatámadás Hernádkércsen

Nagytestű kutya támadt rá Hernádkércsen egy idős nőre. A rendőrség eljárást indított az állat gazdájával szemben.

 

Tisztelgés a tiszteknek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 102 hallgatója ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt tett tiszti esküt június 27-én délelőtt a budai Várban, a Kapisztrán téren.

 

Közúti veszélyeztetés szemtanúit keresik a bonyhádi rendőrök

Egy budapesti nő a 6-os számú főúton Pécsvárad és Bonyhád között 2020. május 17-én reggel hat óra körül – vélhetően drog hatása alatt – folyamatosan másokat veszélyeztetve közlekedett. Várjuk azok jelentkezését, akik a fenti időszakban közlekedésük során találkoztak a videófelvételen látható Audival!

 

Embercsempészés Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.