Pénzhamisítókat fogtak (Videóval)

2013. 12. 17., k - 09:28
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Fejér és Hajdú-Bihar megyében fogtak el a napokban olyan személyeket, akik megalapozottan gyanúsíthatók pénzhamisítás bűntett elkövetésével.

A Pénz- és Bankkártya-hamisítás Elleni Osztály nyomozói 2013. december 11-én délután egy 44 éves szigethalmi férfit fogtak el Mór belterületén, amikor egy móri üzletben hamis bankjegyekkel fizetett.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi korábban több alkalommal kísérelt meg hamis bankjegyekkel fizetni és több esetben eredményesen váltotta be a hamis bankjegyeket. Tettenérését követően a rendőrök az elkövető gépkocsiját átkutatták, ahol további hamis bankjegyeket találtak.

 

A másik ügyben a nyomozók 2013. december 12-én a délutáni órákban egy 28 éves férfit Hajdúnánáson, míg 21 éves társát Hajdúdorogon fogták el.

A rendőrök több helyszínen is tartottak házkutatást, amelyek alkalmával 125 darab hamis húszezer forintos bankjegyet (összesen 2.500.000 forint értékben), 2 darab hamis tízezer forintos bankjegyet, 1 darabb hamis 50 eurós bankjegyet, valamint a hamis bankjegyek elkészítéséhez szükséges eszközöket, tárgyakat foglaltak le.

 

A gyanúsítottakat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csekkold le az úti okmányaidat!

Nem csak az úti okmány elvesztését vagy eltulajdonítását kell bejelenteni a hatóság számára, hanem az esetleges megtalálás tényét is.