Pénzmosás a gyanú - videóval

2016. 12. 30., p - 05:04
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az elkövetőket akkor érték tetten a budapesti rendőrök, amikor egy fővárosi pénzintézetben megkísérelték felvenni a közel 150 millió forintot.

Egy fővárosi cég vezetője tett feljelentést a rendőrségen 2016. december 23-án, mert elmondása szerint a Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz elutalt – közel 150 millió forint – általános forgalmi adó egy idegen bankszámlára érkezett. A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy nagy valószínűséggel informatikai csalás történt. Az elutalt pénz két bankon keresztül egy olyan számlára került, amiről kiderült, hogy a tulajdonosa egy olasz férfi, aki 2016. december 28-án 9 óra 20 perckor társával meg is jelent a pénzintézetben, és megkísérelték felvenni az összeget. A nyomozók a két olasz állampolgárságút tetten érték, elfogták, előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellenük, és kezdeményezték a 25 éves R. N. és a 24 éves A. R. előzetes letartóztatásának indítványozását.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos vonatgázolás

Siófok belterületén személyvonat ütött el egy segédmotoros kerékpárt toló férfit.

 

A szag miatt buktak le

A készenléti rendőröknek a megállított autóból áradó kábítószer jellegzetes illata tűnt fel.

 

Letartóztatásban

Elrendelték a letartóztatását annak a férfinak, aki kirabolt egy időskorú férfit Mátraterenyén.

 

Vonaton bújt meg

Egy belépő személyvonat padlásterén megbújva jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy illegális migráns.