Pénzt ajánlott a tűzoltónak, hogy ne oltsa el a tüzet

2017. 02. 16., cs - 08:25
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A tűzoltókat egy újbudai tűzhöz riasztották, ahol egy férfi pénzt ajánlott, hogy ne oltsák el a tüzet.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2016. március 30-án 18 óra körül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói jelzést kaptak egy újbudai tűzesetről. A helyszínen a 40 éves budaörsi férfi elmondta, hogy a tüzet ő gyújtotta, faanyagot égetett el. Az egyik tűzoltónak 10.000 forintot ajánlott fel, hogy ne szabjon ki helyszíni bírságot és ne oltsák el az általa gyújtott tüzet. A pénzt a tűzoltó visszautasította és társaival a tüzet eloltották. T. Tibor ezt követően ismét pénzt ajánlott fel azért, hogy még több faanyagot égethessen el és kérte, hogy a tűzoltók maradjanak a helyszínen, mert akkor nem küldenek majd újabb egységet. A T. Tibor által ajánlott pénzt a tűzoltó ekkor sem fogadta el. 

A hivatali vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának nyomozói befejezték és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Madarasnál

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

 

Egyedül próbálkozott

A határsértő jogellenesen próbált meg bejutni az országba Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.