Perceken belül rendőrkézen a rabló

2016. 03. 02., sze - 08:16
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi kirabolt egy gyermeket az utcán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat B. Péter 34 éves budapesti lakos ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2016. február 29-én 14 óra körüli időben a Budapest XI., Villányi úton leszólította a sértettet és pénzt kért tőle. A fiú közölte, hogy nincs nála pénz. Ekkor B. Péter megfenyegette, hogy bántalmazza, amennyiben nem tesz eleget a felszólításnak. Miután a fiú ekkor sem adott pénzt a férfinak, az elvette a gyermek táskáját, aki ijedtében elszaladt. A sértett a közelben lévő otthonába futott, ahol szólt édesapjának, akivel körbejárták a környéket, közben értesítették a rendőrséget. Keresés közben az édesapa és gyermeke meglátta a férfit, akitől az apuka visszavette a táskát, de B. Péter a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt.

A férfit a rendőrök pár perc múlva a helyszín közelében elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Vele szemben - őrizetbe vétele mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam