Póthajat kértek a trükkös csalók

2016. 08. 12., p - 08:16
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A két nő a kormányhivatal alkalmazottjának adta ki magát és ellenőrzést tartott egy belvárosi fodrászszalonban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat csalás vétség kísérlet miatt H. Lászlóné 68 éves budapesti, valamint V. Mária 53 éves pusztavámi lakos ellen.

A két nő 2016. augusztus 8-án 12 óra 30 perc körül bement egy Budapest V., Váci utcai fodrászszalonba és hamis igazolvány felmutatásával ellenőrnek adta ki magát. A mindenre kiterjedő ellenőrzés során az üzlet vezetőjétől számos dokumentumot, engedélyt elkértek, és ígéretet tettek arra, hogy két nappal később visszatérnek. Távozásuk előtt még több millió forint büntetést is kilátásba helyeztek, amennyiben a bekért dokumentációkkal probléma lenne. A szalon tulajdonosa számára gyanús volt az ellenőrzés menete, ezért felvette a kapcsolatot a belvárosi rendőrökkel, így 2016. augusztus 10-én a nyomozókkal közösen várta a két ál-ellenőr visszatérését.

Amikor a két nő újra megjelent az üzletben, az ellenőrzéskor talált számos hiányosságra hivatkozva több százezer forint bírságot szabtak ki, amitől azonban készségesen eltekintettek volna, amennyiben térítésmentesen póthajat készítettek volna nekik. 

A nyomozók a helyszínen elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították H. Lászlónét és V. Máriát. A fővárosi gyanúsított ruházatának átvizsgálásakor egy rendőrigazolvány-tokot és egy POLICE feliratú jelvényt, míg pusztavámi társánál egy ellenőrzési naplót találtak és foglaltak le a rendőrök.

Velük szemben a további eljárást – gyanúsítotti kihallgatásukat követően – szabadlábon hagyásuk mellett folytatják le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Buszbaleset az M1-es autópályán

A bal pályatesten a belső és külső sávot a helyszíni szemle idejére lezárták, a leálló sávban rendőri irányítás mellett halad a forgalom.