Prostitúcióra kényszerítették a lányt - videóval frissítve

2016. 04. 04., h - 09:51
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális kényszerítés bűntett, kerítés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három férfival szemben.

A rendőrségre 2016. február 25-én érkezett bejelentés arról, hogy egy lányt bezárva tartott, bántalmazott és prostitúcióra kényszerített több férfi.

A zalai rendőrök az esetről történt feljelentést követően széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd 2016. március 30-án 6 óra körüli időben lakóhelyeiken felkutatták és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket, akiket a megyei rendőr-főkapitányságra előállítottak.

A gyanú szerint a három férfi rendszeres anyagi haszonszerzés reményében megszervezte és közreműködött abban, hogy a 17 éves lány és az eddig még nem azonosított további sértettek pénzért szexuális kapcsolatot létesítsenek férfiakkal.

A fiatal lányt többször közösülésre kényszerítették és bántalmazták, melynek következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Az egyik pacsai gyanúsított megszervezte, illetve rávette a sértettet arra is, hogy négy héten keresztül Németországban prostitúciós tevékenységet végezzen.  

A nyomozók a lovászi, szentpéterúri és pacsai férfiakat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit a Zalaegerszegi Járásbíróság 2016. április 1-jén elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: anya és fia fosztotta ki

Három bűncselekmény miatt folytattak nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a főügyészségnek.