Rablás a vonaton - videóval

2015. 07. 22., sze - 04:29
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A 21 éves gyanúsítottat őrizetbe vették a monori rendőrök.

Rablás bűntette és szexuális erőszak bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya V. Benjamin 21 éves monorierdei lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2015. július 17-én a hajnali órákban a Budapest, Nyugati Pályaudvar és Szeged között közlekedő vonaton utazó sértettet - nem sokkal Vecsés állomás előtt - a szerelvény egyik mosdójában minden előzmény nélkül megtámadta. V. Benjamin a nő ruházatát több helyen elszakította és megpróbált szexuális kapcsolatot létesíteni vele. Amikor a sértett ennek ellenállt, akkor a férfi erőteljesen megfogta a nyakát és megszorította, valamint a fejét többször a mosdó falába verte. A fiatal nő a bántalmazás következtében – az orvosi vélemény alapján – könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Amikor a vonat közeledett Vecsés állomáshoz, a 21 éves gyanúsított a sértett táskáját erőszakkal elvette és azt a benne lévő iratokkal, mobiltelefonnal, valamint készpénzzel együtt eltulajdonította és távozott a helyszínről.

 

A bejelentést követően a monori rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkihallgatást. Az elvégzett nyomozási cselekmények eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Benjamint, akit 2015. július 21-én a hajnali órákban monorierdei lakcímén elfogtak. A nyomozók a férfit - előállítását követően - gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

A gyanúsított ellen a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg két migráns egy gumicsónakban Magyarországra bejutni Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.