Rablás lett a segítségből - videóval

2017. 01. 25., sze - 16:48
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ózdi rendőrök elfogták, majd kihallgatását követően őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki egy baráti páros egyik tagját meglopta, a másikat pedig kirabolta.

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást S. Róbert 49 éves helyi lakossal szemben.

A gyanúsított 2017. január 23-án a késő esti órákban felajánlotta, hogy hazakíséri a 65 és a 77 éves férfiakat, akik egy ózdi vendéglátóhelyről tartottak lakóhelyük felé. S. Róbert először a 77 éves férfitől miközben hazakísérte - figyelmetlenségét kihasználva - eltulajdonított pár tízezer forintot. Ezt követően visszament a 65 éves sértetthez, akit többször megütött és erőszakkal elvette válltáskáját, benne személyes irataival és mobiltelefonjával.

A sértettek 2017. január 24-én a déli órákban tettek feljelentést az Ózdi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök a bevezetett intézkedések eredményeként azonosították, majd pár órán belül elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

S. Róbertet az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és a nyomozók előterjesztéssel élnek előzetes letartóztatásának indítványozására is az ügyészségen.

A rendőrök a terheltnél megtalált és lefoglalt értékeket hiánytalanul visszaadták a sértettek egyikének.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.