Rablás lett a segítségből - videóval

2017. 01. 25., sze - 16:48
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ózdi rendőrök elfogták, majd kihallgatását követően őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki egy baráti páros egyik tagját meglopta, a másikat pedig kirabolta.

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást S. Róbert 49 éves helyi lakossal szemben.

A gyanúsított 2017. január 23-án a késő esti órákban felajánlotta, hogy hazakíséri a 65 és a 77 éves férfiakat, akik egy ózdi vendéglátóhelyről tartottak lakóhelyük felé. S. Róbert először a 77 éves férfitől miközben hazakísérte - figyelmetlenségét kihasználva - eltulajdonított pár tízezer forintot. Ezt követően visszament a 65 éves sértetthez, akit többször megütött és erőszakkal elvette válltáskáját, benne személyes irataival és mobiltelefonjával.

A sértettek 2017. január 24-én a déli órákban tettek feljelentést az Ózdi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök a bevezetett intézkedések eredményeként azonosították, majd pár órán belül elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

S. Róbertet az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és a nyomozók előterjesztéssel élnek előzetes letartóztatásának indítványozására is az ügyészségen.

A rendőrök a terheltnél megtalált és lefoglalt értékeket hiánytalanul visszaadták a sértettek egyikének.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy kerékpáros azonosításában, aki miután balesetet okozott Szegeden, segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

 

Körözött motorok, sisakok, ruhák

A magyar rendőrök az osztrák hatóságok által körözött motorokat, valamint bukósisakokat és ruhákat foglaltak Csongrád megyében.

 

Szállodai „mestertolvaj”

A újpesti rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy férfi több európai ország hoteljeiből lopott.

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.