Rendőrkézen a balassagyarmati sorozatbetörők

2017. 04. 23., v - 08:37
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy férfi és élettársa öt balassagyarmati ingatlanba, és egy dejtári családi házba törtek be. A férfit és a nőt beazonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A rendőrségre 2016. szeptember végén érkezett a bejelentés, miszerint ismeretlen személyek egy dejtári ingatlanba betörtek és onnan készpénzt és egyéb tárgyakat tulajdonítottak el.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói a széles körű adatgyűjtés eredményeként beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 34 éves R. Mihályt és a 28 éves R. Tímeát. 

A jelenlegi adatok alapján R. Mihály és élettársa, 2016. szeptember 28-án a délelőtti órákban - az ott lakók távollétét kihasználva - a bejelentésben megjelölt dejtári családi ház kerítésén átmásztak, majd az ablakpárkányon hagyott kulccsal a bejárati ajtót kinyitották. Az ingatlant átkutatták és onnan nagyobb összegű készpénzt, és arany ékszereket - nyakláncot, medált, karikagyűrűt, fülbevalót - tulajdonítottak el.

A 34 éves férfi és 28 éves nő társa megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2016. október vége és 2017. március 15. közötti időszakban további öt balassagyarmati ingatlanba törtek be. A két gyanúsított a családi házak ajtaját befeszítette, majd az ingatlanok helyiségeiben kutatást végzett és onnan laptopot, telefont, tabletet, arany ékszereket és készpénzt tulajdonított el. R. Mihály és társa a sértetteknek közel 2.500.000 Ft kárt okoztak.

A rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállított R. Mihályt és R. Tímeát 6 rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.