Rendőrkézen a „blokkolós”, autófeltörő páros - Videóval

2015. 10. 25., v - 04:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A két férfi több alkalommal tört fel autókat Budapest V. kerületében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat O. Emil 47 éves és T. László 39 éves budapesti lakosokkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2015. október 8-án 12 óra 30 perc körüli időben kinyitott egy Budapest V., Báthory utcában álló személygépkocsit, majd abból eltulajdonított egy oldaltáskát a benne lévő műszaki eszközökkel és különböző értéktárgyakkal együtt.

Csaknem két héttel később, 2015. október 20-án 11 óra 30 perc és 14 óra 45 perc közötti időben O. Emil és T. László egy Budapest V., Honvéd téren parkoló autó csomagteréből az abban található laptopot és táblagépet tulajdonította el.

Az V. kerületi nyomozók adatgyűjtés során megállapították a lopás elkövetésével gyanúsítható férfiak személyazonosságát, valamint azonosították a bűncselekmények elkövetésekor általuk használt autót is.

A személygépkocsira a rendőrök 2015. október 21-én a Budapest V., Bajcsy-Zsilinszky úton figyeltek fel, amelyet megállítottak, majd a benne ülő két férfit igazoltatták.

O. Emil és T. László ruházatátvizsgálása során egy rendőrségi igazolványtokot, blokkolót, valamint különböző elektronikai eszközöket és szerszámokat találtak és foglaltak le a rendőrök, amelyek az igazságügyi gépjármű-szakértő szakvéleménye alapján alkalmasak lehettek gépjárművek zárszerkezetének blokkolására.

Előállításukat követően a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a belvárosi rendőrök.

Velük szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam