Rendőrkézen a buszon fenyegetőző két férfi

2016. 08. 20., szo - 14:41
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök beazonosították és elfogták azt a két férfit, akik Budafokon fenyegettek meg egy buszsofőrt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást folytat B. Gábor 22 éves, illetve B. Zsolt 20 éves budapesti lakosok ellen felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt.  

A két férfi 2016. április 12-én 12 óra 16 perckor a Budapest XXII., Ispiláng utcától a Kosztolányi Dezső tér irányába közlekedő 214-es autóbuszon utazott, amikor B. Gábor a Növény utca és a Minta utca közötti útszakaszon odalépett a vezetőfülke mellé és a megállón kívüli azonnali megállásra szólította fel a buszsofőrt. A sofőr ennek nem tett eleget, ezért a férfi fenyegetni, szidalmazni kezdte, majd egy kést vett elő, amellyel szúró mozdulatot tett a sofőr felé. B. Zsolt látva testvére magatartását, szintén a fülke mellé lépett és ököllel többször beleütött a térelválasztó plexiüvegbe. A két férfi a cselekmény elkövetése után a buszról leszállt.

Az ekövetőket a rendőrök beazonosították és B. Zsoltot – aki más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van - 2016. augusztus 18-án gyanúsítottként hallgatták ki. Társa B. Gábor 2016. augusztus 19-én a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányságon önként feladta magát. A nyomozók B. Gábort szintén gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem tétlenkedtek

Lángoló épületről kaptak riasztást a Ráckevei Rendőrkapitányság járőrei, akik pillanatok alatt a helyszínre értek és a házból kihoztak egy gázpalackot, miután egy már felrobbant, és kirepült a szomszédos mezőre.