Rendőrkézen a csaló

2017. 05. 20., szo - 10:09
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Szén-monoxid-riasztó készülék helyett, pár ezer forintos füstjelző készüléket adott el a nyárlőrinci gyanúsított.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2017. május 17-én 8 óra 30 perckor őrizetbe vett egy 61 éves nyárlőrinci lakost. A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján 2016 decemberétől többek között Tiszakécske, Bugyi, Kunszentmiklós, Solt, Bátya Szabadszállás, Kunadacs, Kunbaracs és Nagykőrös településeken több ingatlannál megjelent és magát az egyik szolgáltató munkatársaként mutatta be. A sértetteknek átlagosan 25 ezer forintért szén-monoxid-riasztó készüléket értékesített, amelyet kötelező volt elmondása szerint megvásárolni. Az eszköz azonban egy pár ezer forintos füstjelző készülék volt, amely alkalmatlan a szén-monoxid érzékelésre. A férfi szórólapokat is készített, amelyeket a sértetteknek adott át. A 61 éves nyárlőrinci személy a gyanú szerint további ismeretlen sértetteket is becsapott.

A rendőrök kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozását.

A rendőrség kéri, hogy akit a képen látható férfi a fent leírt módszerrel károsított meg és még nem tett bejelentést, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Érzékenyítő tréning Dombóváron

Dr. habil Orsós Anna, a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének vezetője tartott előadást az egyenruhásoknak.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Több nőt is inzultált

A csepeli rendőrök elfogták azt a férfit, aki öt nővel szemben is szeméremsértő módon viselkedett.

 

Körözött Peugeot Makón

A rendőrök a szlovén hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le Makó belterületén.