Rendőrkézen a mátraverebélyi drogdíler

2015. 07. 18., szo - 12:27
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 65 éves férfit vettek őrizetbe a bátonyterenyei rendőrök.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 65 éves mátraverebélyi, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 21 éves gyöngyöspatai és egy 24 éves karancssági lakos ellen.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei 2015. március 1-jén az esti órákban Mátraverebély belterületén vonták ellenőrzés alá a 24 éves karancssági férfit. Ruházatának átvizsgálásakor a rendőrök alufóliába csomagolt növényi törmeléket, továbbá nejlon tasakba csomagolt fehér színű port találtak meg és foglaltak le. Szintén Mátraverebély belterületén ellenőrizték 2015. március 14-én 12 óra 30 perc körüli időben a rendőrök azt 21 éves gyöngyöspatai férfit, akinek ruházatátvizsgálása során növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a két férfitól lefoglalt növényi törmelék, továbbá a fehér színű kristályos por kábítószernek minősül.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként megállapítást nyert, hogy a gyanúsítottak a lefoglalt kábítószert a 65 éves gyanúsítottól vásárolták, akit a rendőrök 2015. július 16-án elfogtak és előállítottak. A férfi lakásán megtartott házkutatáson a rendőrök kábítószer adagonkénti csomagolásához szükséges tárgyakat foglaltak le.

A 65 éves férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet az illetékes bíróság 2015. július 18-án elrendelt. A 21 éves gyöngyöspatai és a 24 éves karancssági férfi szabadlábon védekezhet.   

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözött BMW Kiszomboron

A magyar rendőrök a francia hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

 

Mindent vitt, amit a raktárban talált

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy helybeli férfit, aki többek között kézi szerszámgépeket és szerszámokat vitt el egy építési területről Szegeden. A rendőrök rövid időn belül elfogták.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba negyvennégy határsértő Csongrád megyében. A rendőrök harminckilenc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, öt személyt pedig elfogtak, akiket előállítottak, majd átadtak a román hatóságoknak.