Rendőrkézen az angyalföldi rabló

2016. 11. 04., p - 05:08
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe vették azt a férfit, aki megkísérelt kirabolni egy III. kerületi gyógyszertárat, majd két héttel később kirabolt egy XIII. kerületi zöldségest.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya eljárást folytat rablás bűntett miatt M. Krisztián 40 éves budapesti lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2016. október 21-én 17 óra 55 perckor bement egy Budapest III., Harrer Pál utcai gyógyszertárba, ahol az ott dolgozó hölgyet egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel. Amikor az eladótérbe a gyógyszertár másik alkalmazottja belépett, a férfi megijedt és értékszerzés nélkül elhagyta a helyszínt.

Két héttel később, 2016. november 2-án 21 óra 10 perckor M. Krisztián bement egy Budapest XIII., Petneházy utcai zöldségesbe és az eladót egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette. Az alkalmazott a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzt átadta a férfinak, aki egy kerékpárral elmenekült a helyszínről.

Személyi sérülés a bűncselekmények elkövetésekor egyik esetben sem történt.

A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként beazonosították M. Krisztiánt, akit 2016. november 3-án 9 óra 15 perckor Budapest XIII. kerületi munkahelyén elfogtak. A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Igazoltatásból elfogás

Vonaton bukott le az a budapesti férfi, akit a váci rendőrök igazoltattak. Papírjaival semmi probléma nem volt, csomagjainak tartalmával annál inkább.