Rendőrkézen az illegális fakitermelő

2013. 10. 24., cs - 15:06
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Legalább 4 köbméter fát kísérelt meg eltulajdonítani, de a taszári rendőrök meghiúsították tervét.

A Kaposvár Rendőrkapitányság Taszári Rendőrőrs lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 36 éves hajmási lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2013. október 23-án a kora délutáni órákban Kaposgyarmat külterületén, egy erdészet tulajdonát képező erdőterületen ismeretlen elkövető jogosulatlanul kivágott mintegy 4 köbméter fát, majd abból 1.5 köbméter fát tehergépkocsival elszállított. Az egyenruhások az adatgyűjtés során eljutottak egy hajmási lakoshoz, akinél a házkutatás alkalmával megtalálták az eltulajdonított faanyagot. F. Jánost előállították a Taszári Rendőrőrsre, ahol – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi részletes beismerő vallomást tett. A rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez használt tehergépkocsit, motorfűrészt, valamint az eltulajdonított fát lefoglalták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.