Rendőrnek adta ki magát, ágyneműtartóban rejtőzködött

2015. 01. 15., cs - 14:42
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Orosházán fogtak el a rendőrök egy csongrádi férfit, aki ellen több bírósági elfogatóparancs volt érvényben. Rendőrnek adta ki magát, társaival így károsított meg egy 87 éves bácsit.

Az Orosházi Rendőrkapitányság 2015. január 14-én bűnügyi őrizetbe vett egy csongrádi férfit. A 40 éves P. Sándor ellen kábítószerrel kapcsolatos, illetve csalás bűncselekmények miatt több büntetőeljárás is van folyamatban. A Szegedi Törvényszék és a Szentesi Járásbíróság is adott ki ellene elfogatóparancsot. A férfi 2015. január 14-én 9 óra körül egy nővel megjelent egy orosházi családi háznál. A páros rendőri intézkedést, házkutatást színlelt azzal a magyarázattal, hogy információik szerint a házban élő 87 éves bácsinál lopott ékszerek, valamint pénz van, melyeket le kell foglalniuk. Az idős férfi elővette megtakarított pénzét és értékeit, amit a páros elvitt. A rendőrségre 11 óra 42 perckor érkezett bejelentés a történtekről. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei először azt az orosházi férfit azonosították, aki az álrendőröket bérelt autóval a házhoz vitte, majd meg is várta őket. A nyomozók a 37 éves B. Józsefet gyanúsítottként hallgatták ki. A lakásán tartott házkutatáskor egy ágyneműtartóban megbújva találták meg a 40 éves csongrádi P. Sándort, aki a megalapozott gyanú szerint az idős férfinél rendőrnek adta ki magát. Elfogásakor 170 ezer forint volt nála, mely a nyomozás eddigi adatai szerint a bácsitól kicsalt pénz egy része, ezért azt a rendőrség lefoglalta. Az Orosházi Rendőrkapitányság P. Sándort kihallgatását követően őrizetbe vette. A nyomozók P. Sándor nő társát jelenleg még keresik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Autót rongált

A 37 éves férfit a rendőrök azonosították és gyanúsítottként kihallgatták.

 

1772-ből egy

A Szekszárdi Szüreti Napok alkalmával tartott kétnapos fokozott rendőri jelenlét célja az ittas balesetek megelőzése volt.

 

Ismerősükhöz törtek be

Egy nyergesújfalui lakásból lopott az a két férfi, akit az esztergomi nyomozók hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Zebrán gázolt

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás egy 30 éves pápai férfival szemben, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.