Rongálásból rablás kísérlet - Frissítve

2017. 01. 14., szo - 05:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Előbb jegykiadó automatát rongált, majd megpróbált kirabolni egy fiatalembert az a 25 éves férfi, akit a helyszínen fogtak el a IX. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 25 éves budapesti M. Dezső ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. január 12-én 19 óra 30 perckor a Kálvin téri metróaluljáróban a 25 éves férfi előbb rugdosott, ököllel rongált egy jegykiadó automatát, majd amikor azt egy járókelő szóvá tette, megtámadta a férfit és többször meg is ütötte. Amikor a sértett próbált elmenekülni, pénzt követelt tőle, és újra megütötte. Végül a fiatalembernek sikerült a támadó elől elmenekülnie és értesítenie a rendőrséget. A nyomozók a 25 éves férfit a helyszín közelében 20 órakor elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók a férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

Friss! Az illetékes bíróság 2017. január 14-én megtartott tárgyalásán elrendelte a 25 éves gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.