Segítségnyújtásnak álcázott rablás

2016. 09. 18., v - 07:02
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak két férfit, akik ismeretlen társukkal együtt fellöktek és kiraboltak egy járókerettel közlekedő idős férfit a VII. kerületben. Harmadik társukat még keresik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat B. Attila 18 éves és F. Zsolt 42 éves budapesti lakosok ellen rablás bűntett miatt.

A három férfi 2016. szeptember 15-én 22 óra körül a Budapest VII., Garay téren állt és beszélgettek, amikor F. Zsolt meglátta a járókerettel közlekedő idős férfit, majd odament hozzá és megfogta a karját, hogy így kísérje tovább. Ezután a férfi megpróbálta elvenni a sértett táskáját, amit a vállán és mellkasán átvetve viselt. Az idős férfi ezt észrevette, ezért ráfogott a táska pántjára, de F. Zsolt azt rángatni kezdte és fellökte a sértettet. Eközben két társa figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését. Miután az idős ember a földre esett, a támadó elszaladt. „Segítségére” két társa sietett. Felsegítették a földről, miközben egyikük felvette a férfi táskáját, majd ők is elmenekültek a helyszínről. A táskában a sértett készpénze és személyes iratai voltak. Az idős férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

A nyomozás során az erzsébetvárosi rendőrök a három férfi közül kettőt beazonosítottak, őket 2016. szeptember 16-án a délutáni órákban a Budapest VII. kerületi lakásaikban elfogták. A nyomozók a két férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Harmadik társukat még keresik a rendőrök.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam