Síró csecsemőre figyeltek fel a járókelők a lezárt autóban

2015. 07. 06., h - 13:56
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A házaspár a gépkocsiban hagyta a 1,5 hónapos kisfiút, amíg egy óbudai bevásárlóközpontban voltak nagyobb gyermekükkel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat S. András 38 éves, valamint S.-L. Beáta 39 éves szentendrei lakosokkal szemben kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a házaspár 2015. július 1-jén a déli órákban a Budapest III., Bécsi úti bevásárlóközpont parkolójában lezárt személygépkocsijukban – annak ablakait pár centire lehúzva – őrizetlenül hagyta gyermekét. A körülbelül 20-30 percen át magában lévő, síró csecsemőre a járókelők figyeltek fel, akik értesítették a rendőrséget és a mentőszolgálatot. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a helyszínen megállapították, hogy a baba a kánikula ellenére egészségkárosodást nem szenvedett, de a történtek veszélyesek voltak rá nézve.

A kiérkező rendőrök az apát a kerületi rendőrkapitányságra előállították.

Vele és feleségével szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.