Sorozatban csaltak

2016. 01. 31., v - 08:31
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újpalotai rendőrök elfogtak két nőt, akik időskorúakat ejtettek tévedésbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást folytat R. Alexandra 32 éves, valamint D. Krisztina 46 éves budapesti lakosokkal szemben többrendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A rendelkezésre álló adatok szerint a két nő 2016. január 12. és január 29. között összesen négy időskorú hölgy sérelmére követett el csalást olyan módszerrel, hogy vezetékes telefonon felhívták a sértetteket, és elmondták nekik unokájuk balesetet szenvedett, vagy balesetet okozott. A gyanúsítottak telefonon azt is elmondták, hogy a sértettek amennyiben fizetnek és a baleseti kárt rendezik, akkor el tudják intézni, hogy a rendőrség ne indítson eljárást. A gyanúsítottak némely esetben megelégedtek azzal is, hogy a sértett az otthonában található arany ékszereit adja át.
A nyomozók a gyanúsítottakat az egyik csalást követően néhány órán belül beazonosították és 2016. január 29-én 16 óra 30 perckor Budapesten a XV., Régi Fóti úton található egyik panzióban elfogták, előállították és őket gyanúsítottként hallgatták ki.
A további eljárást a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitánysága – a gyanúsítottak őrizetbe vétele mellett – folytatja le és egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az ünnepi hétvégén is sokan szabálytalankodtak

A rendőrök az ellenőrzések alkalmával 150 jogsértővel szemben intézkedtek. Várdombon olyan járművezetővel is találkoztak az egyenruhások, aki a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel közlekedett.