Számítógépes vírusokkal és kalózprogramokkal csaltak

2016. 08. 10., sze - 15:45
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Európai elfogatóparancs alapján keressük a képen látható férfiakat.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt európai elfogatóparancs alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói keresik Halász Róbert 36 éves, és Halász Ladislav 46 éves szlovák állampolgárságú férfiakat.

 

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a magyar nemzetiségű testvérek számítógépes vírusok és kalózprogramok felhasználásával bejutottak az általuk kiszemelt cégek informatikai rendszerébe, majd magukat a szlovák adóhatóság képviselőinek kiadva, fizetésre szólítottak fel azokat. A beszerzett információk szerint a Halász testvérek Magyarországon bujkálnak, akár álnevet is használhatnak.

Halász Ladislav 

Halász Róbert

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a képen látható két személyt felismeri, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Főosztály Életvédelmi Osztály Célkörözési Alosztályát a 06-1-428-9294-es telefonszámon (H-Cs: 8-16 óráig, P: 8-13 óráig), vagy a Készenléti Rendőrség Ügyeletét az ingyenesen hívható 06-80-630-090-es telefonszámon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonhét határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhét migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.