Szinte semmiben

2013. 09. 16., h - 13:31
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Kettővel kevesebben sértik a szemérmet a Margitszigeten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányságára 2013. szeptember 15-én 0 órakor érkezett a bejelentés, amely szerint egy férfi a Budapest XIII., Margitsziget Árpád híd felőli behajtónál, a sorompó beléptető rendszere mellett az útpadkán ülve mutogatja magát. A helyszínre érkező rendőrök a 41 éves F. Ferencet a felsőruházatához nem illő átlátszó női harisnyanadrágban találták. A rendőröket nem hatotta meg, hogy – elmondása szerint – azért nem volt nála semmilyen arcképes igazolvány, mert nincs hova tennie, különben is egy hölggyel van randevúja, a budapesti lakost elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

Alig nyolc órával később, 2013. szeptember 15-én 8 óra 15 perc körüli időben a Budapest XIII., Margitszigeten négy férfiember kergette meg, majd tartotta vissza a rendőrség helyszínre érkezéséig az 55 éves H. Árpádot. A budakeszi lakos mindössze egy pár cipőben bujkált a futópálya melletti bokrokban, és fél térdre ereszkedve stírölte az arra közlekedőket, amíg egyikük ki nem ugrasztotta a bokorból. H. Árpád futás közben kapkodta magára ruháját, a hajszába három további futó is bekapcsolódott, míg végül körbevették és közösen megpihentek a járőr kiérkezéséig. H. Árpád igencsak lenge öltözetét a korábban elfogyasztott lecsó hashajtó hatásával magyarázta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét férfit szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.