„Takarított” az ablakos

2016. 02. 01., h - 11:57
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség azonosította, majd elfogta azt a miskolci férfit, aki több sértettet megtévesztve egy lakásszövetkezet munkatársának adta ki magát, majd meglopta a gyanútlan házigazdákat.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Sz. Richárd 30 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. január 21-ét megelőzően hét miskolci lakástulajdonosnak egy lakásszövetkezet, vagy éppen egy cég alkalmazottjának adta ki magát, majd ablakcsere ürügyén szétnézett a lakásokban. A szemle közben elterelte a tulajdonosok figyelmét és így készpénzt tulajdonított el a sértettektől, 1000 forinttól 50 000 forintig terjedő összegben, majd távozott a helyszínekről.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság a 2016. január 30-án bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a verekedő fiatalok

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak az öt férfinak az ügyében, akik ellen garázdaság, valamint súlyos testi sértés miatt folyt nyomozás.