Társkereső

2016. 09. 01., cs - 11:38
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyik társkereső oldalon ismerkedett meg a sértett azzal a férfival, aki nem csak a pénzét csalta ki, hanem - a kölcsönkért bankkártyával - több százezer forint értékben műszaki cikkeket is vásárolt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2016. augusztus 31-én 12 óra 30 perckor csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vett egy 44 éves bugaci férfit.

 

A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. augusztus 29-én az egyik társkereső oldalon megismerkedett a sértettel. Másnap délben személyesen találkoztak a 74 éves kecskeméti nő otthonában. Az asszonytól elkérte bankkártyáját azért, hogy egyszeri alkalommal - kölcsön miatt - 50 ezer forintot vehessen fel. Ezt követően a gyanúsított további 200 ezer forintot és egy laptopot kapott kölcsön a nőtől. Ezt követően azt mondta a sértettnek, hogy a kölcsönkért pénzt és laptopot 2016. szeptember 2-án visszaadja. A kölcsönkért bankkártyával a sértett tudta és beleegyezése nélkül hozzávetőleg 800 ezer forint értékben műszaki cikkeket akart vásárolni, melyből közel 550 ezer forint sikeres tranzakcióként zárult. A férfi további hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.

 

A rendőrök kezdeményezik a gyanúsított előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Békés megyéből

A rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel a gyulai közúti határátkelőhelyen öt külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionokban rejtőzködtek.