Tartozását követelte

2015. 12. 29., k - 06:18
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A ceglédi rendőrök egy 35 éves férfit vettek őrizetbe, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Mihály 35 éves abonyi lakos ellen.

A jelenlegi adatok szerint a 35 éves férfi 2015 augusztusában - egy abonyi szórakozóhelyen - ismerkedett meg a sértettel.

R. Mihály körülbelül 1 hónap elteltével megszerezte a férfi telefonszámát, majd több héten keresztül hívogatta és a vélt tartozását követelte tőle. A sértett a pénzt nem adta meg, azonban 2015. december 22-én 10 óra körüli időben egy abonyi üzlet előtt találkozott a 35 éves férfivel, aki ismét követelte a korábban telefonon is kért összeget. A gyanúsított azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben a sértett nem tesz eleget a kérésének, akkor mindenki előtt megöli, majd egy alkalommal mellkason ütötte. Ezután R. Mihály közölte a férfivel, hogy most már a követelt összeg dupláját kéri és ismét megfenyegette.

R. Mihály és a sértett még ugyanezen a napon, 14 óra 30 perc körüli időben ismét találkozott egymással a városban. A 35 éves férfi a sértetett ekkor - annak akarata ellenére - beültette az autójába és a megfélemlített férfi lakcímére hajtott azzal a céllal, hogy ott R. Mihály a követelt összegnek megfelelő értékben használati tárgyakat, műszaki cikkeket pakol össze. A gyanúsított a lakásból végül egy mosógépet, egy televíziót, egy DVD lejátszót, 100 darab írott CD lemezt és további műszaki cikkeket vitt el, de a sértettnek azt mondta, hogy ezzel még nem egyenlítette ki a tartozását, hanem azt 2016. január 8-án kell kifizetnie.

A sértett másnap feljelentést tett az Abonyi Rendőrőrsön, amelyet követően – 2015. december 25-én 21 óra 40 perckor – R. Mihályt az abonyi rendőrök a lakcímén elfogták és előállították. A férfi lakásán tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a sértett lakásából elvitt tárgyak egy részét.

A nyomozók a 35 éves helyi férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2015. december 28-án elrendelte az előzetes letartóztatását.

A gyanúsított ellen a további eljárást – fogvatartása mellett – a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész és utasa

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy belga nő ellen, aki egy magát afgán állampolgárnak valló férfit próbált meg Magyarország területére beutaztatni Röszkénél.