Taxisofőrt raboltak ki

2016. 09. 12., h - 06:47
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a közterület-felügyelők segítségével fogták el a két elkövetőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást folytat D. Gábor 27 éves és B. Anikó 33 éves budapesti lakosok ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai alapján D. Gábor és B. Anikó 2016. szeptember 11-én 0 óra körül a Budapest XI., Kosztolányi Dezső téren szóváltásba keveredtek az őket szállító taxi vezetőjével, aki ezt követően megállt és a viteldíj elszámolására szólította fel utasait. A sofőr látta, hogy a férfi kezében egy nagyobb címletű pénz van, ezért, hogy abból visszaadjon, ő is készpénzt vett elő. D. Gábor a sofőr kezéből a pénzt elragadta, majd társával menekülni kezdett. 

A sofőr a viteldíj visszaszerzése érdekében gyalogosan a pár után sietett és a pénzt visszakövetelte. 

A férfi a sofőrrel szemben támadólag lépett fel, és több alkalommal megpróbálta megütni.

A bántalmazásba B. Anikó is becsatlakozott, minek következtében a taxisofőr ruházata megrongálódott, de sérülés nem történt. A támadók cselekményének a közelben tartózkodó két közterület-felügyelő vetett véget, akik a rendőrök kiérkezéséig D. Gábort testi kényszerrel a helyszínen tartották. 

A két támadót a kiérkező rendőrök elfogták, előállították és - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.