Több mint százezer forintot zsaroltak ki egy kiskorútól

2015. 12. 23., sze - 04:18
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A három fiatalkorú fiú hónapokon át egy fotóval zsarolta a kiskorút.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 14, egy 15 és egy 16 éves budapesti fiúval szemben.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a két idősebb fiú 2015 októbere óta azzal zsarolta egy kiskorú ismerősét, hogy egy róla készült képet elküldenek a családjának, amennyiben nem fizet nekik. Amikor a sértett a követelésnek nem tett eleget, megfenyegették őt, amely hatására a kiskorú több alkalommal adott át pénzt a zsarolóknak. A két fiú később létrehozott egy hamis profilt is az egyik közösségi oldalon, hogy további összegért cserébe felajánlják a sértett számára, megvédik a zsarolókkal szemben. A sértett gyanútlanul igent mondott az ajánlatra, majd több alkalommal adott át pénzt az egyik fiú testvérének a védelemért cserébe. A sértett 2015. december 21-ére szintén megbeszélt egy találkozót, ahová a nyomozók is elkísérték őt, és elfogták a helyszínen a pénz átvétele céljából megjelent 14 éves fiút, valamint 15 éves testvérét, aki figyeléssel segítette őt.


Elfogásukat követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével nem sokkal később lakcímén elfogták a harmadik, bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiút.
A három fiatalkorúkkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.