Totálkáros autókba szerelték lopott gépjárművek alkatrészeit

2016. 11. 28., h - 04:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök elfogtak két dunavarsányi férfit, akik lopott autókat szereltek szét, majd az alkatrészeket totálkáros autókba rakták át. Két megbízójuk feladta magát, harmadik társukat a rendőrök elfogták.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint B. István 45 éves és H. István 25 éves dunavarsányi lakosok öt hónap alatt négy, fővárosból ellopott autót vettek át három budapesti férfitól. A 38 éves H. Gyula, a 45 éves K. Kálmán, valamint a 40 éves M. Ferenc pénzt ígért a két gyanúsítottnak cserébe azért, hogy az általuk Újbudáról, Újlipótvárosról és Pesterzsébetről ellopott autókat egy dunavarsányi autószerelő műhelyben szétszerelik, és az alkatrészeket balesetben összetört autók üres karosszériavázába beépítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai 2016. november 21-én B. Istvánt és H. Istvánt a bűncselekmény elkövetése közben a műhelyben tetten érték, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Velük szemben orgazdaság bűntett és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás.

Az ügyben megbízóként szereplő H. Gyula 2016. november 26-án délután, majd K. Kálmán még aznap este önként feladta magát a rendőrségen. A rendőrök a két férfit orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A BRFK Felderítő Főosztálya a Bűnügyi Bevetési Osztállyal együttműködve 2016. november 27-én 3 óra 15 perckor egy Budapest XVIII. kerületi panzióban elfogta a harmadik megbízót, M. Ferencet is. A rendőrök a férfit előállították és őt is orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ezt követően a megbízó Budapest XVIII. kerületi lakásán tartott házkutatáskor több bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközt találtak és foglaltak le.

H. Gyulát és M. Ferencet a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására, K. Kálmán szabadlábon védekezik.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.