Újabb belvárosi „blokkolós” párost fogtak el a rendőrök

2015. 11. 09., h - 09:23
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi feltörte az autót, majd a társa által vezetett gépkocsival elmenekültek a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat N. Zsolt 42 éves és D. László 42 éves budapesti lakosokkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint N. Zsolt 2015. október 27-én 14 óra 57 perc és 15 óra 5 perc közötti időben kinyitott egy Budapest V., Vértanúk terén parkoló személygépkocsit, majd abból egy laptopot, egy digitális fényképezőgépet és egy GPS navigációs eszközt eltulajdonított. Ezt követően beszállt társa, D. László autójába, és együtt elhagyták a helyszínt.

 

Az V. kerületi nyomozók adatgyűjtés során megállapították a lopás elkövetésével gyanúsítható férfiak személyazonosságát, valamint azonosították a bűncselekmények elkövetésekor általuk használt autót.

A személygépkocsira a rendőrök 2015. november 4-én egy Budapest XIV.,

Mogyoródi úti parkolóban figyeltek fel, majd ezt követően D. Lászlót, a közelben található lakásán elfogták. A férfit előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Társa, N. Zsolt ellen a rendőrség országos elfogatóparancsot bocsátott ki, melynek hatására a férfi 2015. november 6-án feladta magát a kerületi kapitányságon, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően visszaadta az eltulajdonított értékeket.

 

Velük szemben - gyorsított eljárás keretében- a továbbiakban a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság jár el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendhagyó rendőri ellenőrzés Szekszárdon

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei Pünkösdkor kerékpáros bukósisakkal és egyéb láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a kétkerekűek vezetőit a megyeszékhelyen.

 

Nyolc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.