Vádemelés kábítószer birtoklása miatt

2016. 12. 13., k - 08:00
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csornai Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott egy 28 éves helyi lakos ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2016. augusztus 31-én 13 óra 20 perckor állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy csornai férfi otthonában kábítószert tart. A csornai nyomozók a bejelentés alapján aznap megjelentek B. István 28 éves helyi lakosnál. A rendőrök a férfi lakásán tartott házkutatáskor egy zacskóban bruttó 12,6 gramm,  egy önzáró zacskóban további 3 plakett bruttó 17,3 gramm és egy másik csomagban bruttó 16,3 gramm szárított növényi törmeléket, valamint egy zsebmérleget és egy kézi őrlőt találtak. A nyomozók a 28 éves férfit a helyszínen elfogták, a talált kábítószergyanús növényi törmelékeket lefoglalták. B. Istvánt a rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

 

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt növényi anyagmaradványok kábítószernek minősülnek. A nyomozók a 28 éves helyi lakost kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

A Csornai Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.