Vádemelés kábítószer birtoklása miatt

2016. 12. 13., k - 08:00
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csornai Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott egy 28 éves helyi lakos ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2016. augusztus 31-én 13 óra 20 perckor állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy csornai férfi otthonában kábítószert tart. A csornai nyomozók a bejelentés alapján aznap megjelentek B. István 28 éves helyi lakosnál. A rendőrök a férfi lakásán tartott házkutatáskor egy zacskóban bruttó 12,6 gramm,  egy önzáró zacskóban további 3 plakett bruttó 17,3 gramm és egy másik csomagban bruttó 16,3 gramm szárított növényi törmeléket, valamint egy zsebmérleget és egy kézi őrlőt találtak. A nyomozók a 28 éves férfit a helyszínen elfogták, a talált kábítószergyanús növényi törmelékeket lefoglalták. B. Istvánt a rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

 

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt növényi anyagmaradványok kábítószernek minősülnek. A nyomozók a 28 éves helyi lakost kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

A Csornai Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

20 illegális migráns

Afgán férfiakból álló csoportot tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében.

 

Illegális migráns Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Családi ház udvarába zuhant egy motoros siklóernyő

Lezuhant egy motoros siklóernyő Mezőberényben. A pilóta ereszkedés közben veszítette el uralmát a jármű felett, és egy családi ház udvarába csapódott. A férfit a mentők kórházba szállították.

 

Afgán illegális migránsok Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.