Vádemelési javaslat

2015. 04. 30., cs - 10:32
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a jászárokszállási férfi több bűncselekményt követett el egy fiatal lány sérelmére.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális kényszerítés bűntett kísérlet, személyes adattal visszaélés vétség és gyermekpornográfia bűntett miatt folytatott büntetőeljárást K. Ferenc jászárokszállási lakos ellen.

Az 52 éves férfi a gyanú szerint 2014. szeptember 1. és szeptember 9. között az egyik internetes oldalon megismerkedett egy 12 éves lánnyal, akit a levelezések alkalmával arra akart rábírni, hogy küldjön magáról szexuális tartalmú fotókat. A rábírás hatására a fiatal elküldte a kért fényképeket, majd a férfi feltételként szabta, hogy küldjön újabbakat, mert ellenkező esetben közzéteszi az addig kapott képeket. A férfi a tiltás ellenére feltette az internetre a lányról készült fotókat és azok levételéért szexuális együttlétet követelt.

Ezt követően a sértett elmondta szüleinek a történteket, akik feljelentést tettek az ügyben. A lány megbeszélt egy találkozót a férfival 2014. szeptember 10-én 17 órára a hatvani Kossuth téren, ahol a rendőrök elfogták a bűncselekménnyekkel gyanúsítható férfit.

A Hatvani Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfit gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásának elrendelését, melyet az Egri Járásbíróság elrendelt.

A további eljárást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatta le és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.