Városnézés céljából érkezett Hajdúszoboszlóra

2016. 03. 29., k - 14:16
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint a férfi több szállodában álnéven foglalt szobát, majd fizetés nélkül távozott. A rendőrök vádemelést javasolnak ellene.

Egy hajdúszoboszlói szálláshely alkalmazottja tett bejelentést 2015. augusztus 2-án 11 óra 30 perc körüli időben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy egy férfi a hotelben szobát foglalt, amelyet nem fizetett ki, hanem távozott onnan. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínre mentek és megállapították, hogy a férfi egy éjszakára szobát vett ki a hotelban, ahol a minibárból több italt elfogyasztott, majd fizetés nélkül távozott és máshol keresett szállást magának. A járőrök adatgyűjtést végeztek a közelben található szállodákban, amelyek közül az egyikben megtalálták N. Zsoltot, aki addigra más nevet megadva ismét szobát foglalt magának. A rendőrök a 27 éves férfit elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Az egri lakos kihallgatásakor elmondta, hogy otthonából városnézés céljából érkezett Hajdúszoboszlóra, de nem volt pénze, ezért úgy döntött, hogy szállást vesz igénybe, ahol ételt, italt fogyaszt, majd fizetés nélkül távozik onnan.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján N. Zsolt megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2015. július 29. és 2015. szeptember 2. között, Tiszafüreden, Hajdúszoboszlón, Hévízen és Gyulán további kilenc szállodában vett igénybe álnéven különböző szolgáltatásokat, amelyekért nem fizetett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az egri férfi ellen a csalás vétség és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Unokája rabolta ki a nagymamát

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül elfogták azt a fiatalembert, aki bevásárlásból hazafelé tartó nagymamájától erőszakkal elvette ötszáz forintját.

 

Lengyel kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Mindent vitt

A rendőrök azonosították, és elfogták azt a szendrői férfit, aki ittasan anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett, majd hátrahagyta autóját, amellyel egy sor szabálysértést is elkövetett.

 

Futballmérkőzés Kazincbarcikán

A rendőrség a megrendezésre kerülő sportesemény kapcsán kiemelt figyelmet fordít a csapatok, és szurkolók tájékoztatására.

 

Ittasan vezetett a rendőrkapitányságra

Egy hozzátartozója telefonhívására érkezett autójával a Kazincbarcikai Rendőrkapitánysághoz az a férfi, akit a járőrök az épület előtt igazoltattak, és a nála alkalmazott alkoholszonda 2,38-as értéket mutatott.