Védett madarak egy sződligeti háznál

2014. 08. 13., sze - 12:27
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A váci rendőrök két élő egerészölyvöt, valamint egy kipreparált, fokozottan védett fehér gólyát és egy védett karvaly madarat találtak a 22 éves gyanúsított sződligeti házában.

A rendőrségre állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy két férfi fokozottan védett állatokat tart a lakásán. A beszerzett adatok alapján a Váci Rendőrkapitányság munkatársai- a Duna- Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreivel közösen- 2014. augusztus 12-én 7 óra 45 perc körüli időben megjelentek K. Péter 22 éves sződligeti lakos házánál, ahol a házkutatás során zárt ketrecben két élő- védett- egerészölyvöt, valamint egy fokozottan védett fehér gólya és egy védett karvaly preparátumát foglalták le. A két élő madarat a Duna- Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei beszállították a Fővárosi Növény és Állatkertbe.

R. Pál 45 éves sződligeti lakos lakásán tartott házkutatás során a nyomozók egy pisztolyt, közel 70 darab lőszert, valamint egy lőfegyverré átalakított hangtompítós légpuskát találtak és foglaltak le. A lefoglalt lőfegyverek és lőszerek tartásához a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

 

A rendőrök a két sződligeti férfit elfogták és a Váci Rendőrkapitányságra előállították, ahol K. Pétert természetkárosítás bűntett, míg R. Pált lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

A gyanúsítottak ellen a további eljárást- szabadlábon hagyásuk mellett- a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.