Vödörből kémlelő trófea, kádban rejtőző szarvastetem

2013. 07. 19., p - 08:46
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Húsvágó deszkával készültek az autószereléshez.

A füzérkomlósi székhelyű Gróf Károlyi István Vadásztársaság tagjai 2013. július 12-én koradélután értesítették a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjait, mert éjjeli negyed egykor lövést hallottak a füzérkajatai Rednek Patak felől. A vadászok a lövés helyszínére menve vadállattól származó vért találtak, amit jól láthatóan valaki vagy valakik megpróbáltak eltüntetni. A nyomokat ugyanis ismeretlenek a dagonyából kiszedett sárral, iszappal, valamint száraz fűvel és régi szőlőkarókkal takarták be.

A rendőrök a fűben található csapásnyomokon elindultak a füzérkajatai hátsó kertek irányába. A csapásnyom végül egy helyi ingatlan hátulról körbe kerítetlen udvarához vezetett.

Kevéssel ezután a szóban forgó ingatlan előtti kapubeállóra ráfordult egy terepjáró, benne három személlyel. Az egyenruhások intézkedés alá vonták mindhárom személyt, akik szemmel láthatóan megilletődött állapotban voltak, azonban egybehangzóan közölték, hogy autót szerelni jöttek az ingatlan tulajdonosához. Ennek ellenére a rendőrök a jármű átvizsgálása során a csomagtartóban különböző, hús előkészítéséhez szükséges eszközöket: húsvágó deszkát, csontozó kést, valamint több nagyobb méretű műanyag edényt találtak.

Az időközben kiértesített nyomozók a megtartott házkutatás során a fürdőszoba kádjában egy megnyúzott szarvasbika tetemet, majd a garázsban egy hozzá tartozó, barkás trófeát találtak.

Az ügyben a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Bertalan 53 éves nyíregyházi lakossal és társaival szemben elejtéssel vagy elfogással elkövetett orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.