Volt osztálytársát rabolták ki

2016. 09. 11., v - 15:56
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A két fiatal megfenyegette egyikük volt osztálytársát és annak barátját, majd elvették tőlük értéktárgyaikat a XVIII. kerületben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított V. Norbert 18 éves budapesti lakossal, valamint 16 éves fiatalkorú társával szemben rablás bűntett elkövetése miatt.

A férfi és társa 2016. szeptember 10-én 23 óra körül egy Budapest XVIII., Csontváry Kosztka Tivadar utcai lépcsőház előtt cigarettát kért volt osztálytársától és annak barátjától. Amikor kérésüket nem teljesítették, megfenyegették őket és zsebeiket átkutatták. A két férfitól erőszakkal elvették a pénzüket és a mobiltelefonjaikat, majd V. Norbert a volt osztálytársát a falhoz lökte, annak barátját pedig egy alkalommal megütötte és végül a fiatalkorú fiúval együtt távozott a helyszínről.

A BRFK Bűnügyi Főosztályának munkatársai fél óra múlva a helyszíntől nem messze, egy parkban elfogták és a XVIII. kerületi rendőrkapitányságra előállították az elkövetőket. Gyanúsítotti kihallgatásuk után a kerületi nyomozók őrizetbe vették őket, egyúttal indítványozták előzetes letartóztatásukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lengyel kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Mindent vitt

A rendőrök azonosították, és elfogták azt a szendrői férfit, aki ittasan anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett, majd hátrahagyta autóját, amellyel egy sor szabálysértést is elkövetett.

 

Futballmérkőzés Kazincbarcikán

A rendőrség a megrendezésre kerülő sportesemény kapcsán kiemelt figyelmet fordít a csapatok, és szurkolók tájékoztatására.

 

Ittasan vezetett a rendőrkapitányságra

Egy hozzátartozója telefonhívására érkezett autójával a Kazincbarcikai Rendőrkapitánysághoz az a férfi, akit a járőrök az épület előtt igazoltattak, és a nála alkalmazott alkoholszonda 2,38-as értéket mutatott.