Zaklatta és többször bántalmazta volt barátnőjét

2017. 03. 26., v - 12:46
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A budaörsi rendőrök őrizetbe vették a 40 éves fővárosi férfit.

Kapcsolati erőszak bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, zaklatás bűntett, valamint garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya V. Csaba 40 éves budapesti lakos ellen.

A jelenlegi adatok szerint a gyanúsított 2016 októberétől kezdődően élt párkapcsolatban a sértettel, akivel viszonyuk a tavalyi év végén megromlott.

V. Csaba – mivel a sértett szakítani akart vele – többször megfenyegette a nőt, akit bántalmazott, elvette a mobiltelefonját és előfordult, hogy a budapesti lakásába bezárta és onnan a sértett kérésére sem engedte ki.

Miután a nő 2017 januárjában elköltözött a szüleihez, a gyanúsított érte ment és utasította, hogy pakoljon össze és menjen vele, mert a szüleit többé nem láthatja. Mivel a sértett félt attól, hogy V. Csaba beváltja a korábbi fenyegetéseit, tönkreteszi az életét és felgyújtja a szülei házát, ezért a férfi kérésének eleget tett.

A viták azonban tovább folytatódtak, a férfi a sértettel erőszakosan viselkedett, ezért ő ismét a szüleihez költözött. A 40 éves gyanúsított ekkor fenyegető üzeneteket kezdett küldeni a nőnek.

V. Csaba 2017. március 23-án a kora esti órákban ismét megjelent a nő szüleinek a házánál, ahol tovább fenyegetőzött, majd autóval elhajtott. A késő esti órákban egy ismerősével visszament és az utcán a nála lévő fegyverrel vagy annak utánzatával egy lövést adott le.

A budaörsi rendőrök a férfi elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársait kérték fel, akik V. Csabát 2017. március 25-én hajnalban elfogták, majd a nyomozók kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A férfi lakásán házkutatást tartottak, amelynek során a rendőrök fegyvereket és lőszereket foglaltak le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.