Zavarta a kutyaugatás

2016. 01. 18., h - 10:49
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúnánási rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt bíróság elé állítást javasolnak az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint meg akarta mérgezni szomszédja kutyáját.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást T. Gábor hajdúnánási lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 14-én 5 óra 20 perckor egy hajdúnánási férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy tetten érte szomszédját, amint a kertjébe kekszet és kutyatápot dobált, amivel megmérgezte a kutyáját. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, majd bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták az 52 éves T. Gábort. A férfi a járőröknek elmondta, hogy szomszédja kutyájának ugatása már 2015 nyara óta zavarja, nem tud éjszaka aludni tőle, ezért döntött úgy, hogy fagyállóval átitatott kekszet és kutyatápot ad az ebnek.

Előállítását követően a nyomozók kihallgatták a helyi lakost, aki a megalapozott gyanú szerint 2016. január 13-án és 14-én, a hajnali órákban követte el a bűncselekményt, amivel a kutya pusztulását okozhatta volna. Az állatorvosi ellátás eredményeként a megmérgezett kutya életben maradt.  

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat 2016. január 14-én bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Fekete Györgyöt

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 41 éves helybeli férfi megtalálásában.

 

Tetten ért tolvaj

A dabasi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint egy örkényi házból pénzt lopott, ahova másnap visszament és négy tyúkot akart elvinni. Útját állták.