Zsarolás Komádiban – videóval

2016. 03. 11., p - 12:14
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök elfogták és őrizetbe vették a két gyanúsítottat.

A Berettyóújfalu Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást R. Károly és R. Károlyné ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. március 9-én 16 óra 19 perckor egy Komádiban lakó férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a testvére az utcán életveszélyesen megfenyegette és követeli, hogy adja meg a tartozását.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkihallgatásokat végeztek. A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy R. Károly és felesége pár nappal korábban, 2016. február 25-én megjelentek a sértettnél azért, mert tartozik nekik. A férfi nem tudott pénzt adni, ezért a tartozás fejében R. Károly levette a televízió készüléket a falról, hogy azt magával vigye. A sértett kérte, hogy ne vegyék el tőle a készüléket, ekkor azonban a 45 éves testvére megfenyegette és ököllel megütötte őt, majd feleségével és a televízióval együtt távoztak.   

A megalapozott gyanú szerint Komádiban R. Károly 2016. március 3-án is találkozott a sértettel, akit megállított és ismét pénzt követelt. A férfi minden alkalommal megöléssel és veréssel fenyegette meg a testvérét és annak családját, azért, hogy ne értesítsék az esetről a rendőrséget.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a helyi nyomozókkal közösen 2016. március 10-én Komádiban elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves férfit és 48 éves feleségét, akiket a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállítottak. A házkutatás alkalmával a rendőrök a sértett televízió készülékét megtalálták és lefoglalták. A nyomozók a helyi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az ünnepi hétvégén is sokan szabálytalankodtak

A rendőrök az ellenőrzések alkalmával 150 jogsértővel szemben intézkedtek. Várdombon olyan járművezetővel is találkoztak az egyenruhások, aki a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel közlekedett.