Nyomravezetői díj

2013. 12. 07., szo - 09:50
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, 2013. november 29-én 10 óra 40 perc körüli időben, Debrecenben egy pénzintézet Füredi úti fiókjába ismeretlen tettes fegyverrel vagy annak utánzatával bement és az alkalmazottól pénzt követelt. A pénzintézet munkatársa megnyomta a pánikgombot, melynek hatására a rabló zsákmány nélkül, egy kerékpárral elmenekült a helyszínről.

 

Az elkövető egy 45-55 év körüli, 175-180 cm magas, normál testalkatú férfi, akinek az arca feltűnően pirospozsgás. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű kabátot, fekete színű sapkát, fekete alapon barna mintás sálat viselt és egy fehér színű, vázon fekete feliratos mountain bike típusú kerékpárral hagyta el a helyszínt.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a grafikán látható férfit felismeri vagy bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges adattal, információval rendelkezik, illetve fehér színű mountain bike típusú kerékpárt az elmúlt időszakban eladott vagy kölcsön adott, hívja a nap 24 órájában elérhető 06-20/436-6766 telefonszámot,  illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

 

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam