Hamis pénzzel fizettek

2016. 06. 08., sze - 14:30
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Pénzhamisítás bűntette miatt nyomoz a rendőrség.

A Paksi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított pénzhamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. június 4-én 20 óra 30 perc és 21 óra közötti időben Gerjen, Rákóczi majorban megrendezett fesztivál területén három különböző helyen feltehetően hamis 20. 000 forintos bankjeggyel fizettek, illetve a pénzt felváltatták.

A sértettek mindhárom esetben átvették a hamis bankjegyet, illetve felváltották azokat, amelyekről később kiderült, hogy hamisítvány.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy az ilyen bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

- A bankjegyek többféle biztonsági elemet tartalmaznak, amelynek célja a hamisítás elleni védelem. Minden esetben ellenőrizzük az átvett bankjegyet a tapintás, a szemügyre vétel és a mozgatás módszerével!

- A csalók más, az említetthez hasonló módszerekkel is megpróbálhatnak valódi pénzhez jutni, így legyenek mindig nagyon óvatosak, körültekintőek!

- Tanácsainkra hívják fel a környezetükben élő személyek figyelmét is a hasonló esetek lehetőségére!

Kérjük továbbá, hogy segítsék a rendőrség munkáját azzal, hogyha Önök hasonló helyzetbe kerülnek, vagy ilyen jellegű cselekmény a tudomásukra jut, esetleg a már említett jogsértést sérelmükre elkövették, tegyenek haladéktalanul bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve névtelenségük megőrzése mellett a 06-80/810-107-es „Telefontanú” zöld számán.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözött BMW Kiszomboron

A magyar rendőrök a francia hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

 

Mindent vitt, amit a raktárban talált

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy helybeli férfit, aki többek között kézi szerszámgépeket és szerszámokat vitt el egy építési területről Szegeden. A rendőrök rövid időn belül elfogták.