Négyből egy azonosítva - videóval, fotókkal!

2014. 11. 24., h - 14:32
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A nyomozók egy férfit azonosítottak azok közül, akik a gyanú szerint kiraboltak egy óra üzletet.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Budapesti Rendőr-főkapitányág Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya 01000-2799/2014. Bü. számon eljárást indított ismeretlen tettesek ellen rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. november 22-én 11 óra körüli időben négy ismeretlen férfi ment be a Budapest VI., Andrássy úton található óra üzletbe, ahol a két alkalmazottat és a biztonsági őrt bántalmazták, majd megbilincselték. Mindezek után az üzletben több vitrin üvegét betörték, majd az azokból megszerzett órákkal a helyszínről elmenekültek. A budapesti nyomozók haladéktalanul megkezdték a helyszínen az adatgyűjtést és a tanúk felkutatását, amelynek eredményeként fényképfelvétel, videofelvétel és személyleírás alapján is keresik a támadókat.

Egyiküket, a 48 éves orosz állampolgárságú Andrej Olegovics Visnyakovot a nyomozók azonosították, vele szemben - országos körözésének elrendelése mellett - előterjesztést tesznek az illetékes ügyészség felé a nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására. Andrej Olegovics Visnyakov átlagos testalkatú, 165-175 centiméter magas, szögletes fejformájú, ősz hajú, ráncos arcbőrű, rövid, ősz bajuszt viselő férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű, bőr baseballsapkát és barna keretű, feltehetően dioptriás szemüveget, szögletes orrú, fekete bőr cipőt, fekete nadrágot, fekete, zakószabású bőrdzsekit és magas nyakú, szürke színű, kötött garbót viselt. A támadáskor egy vállon átvethető, kék színű sporttáska volt nála.

A másik támadó 25-35 év körüli, 190-200 centiméter magas, erős testalkatú, barna szemű, telt ajkú férfi.  Haja szőkés barna vagy ősz, fejformája kerek, arca széles, borostás. A bűncselekmény elkövetésekor fekete farmernadrágot, fekete cipőt és fekete, derékig érő, kapucnis kabátot viselt. Egy fekete színű hátizsák volt nála.

A harmadik támadó 20-30 év körüli, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszúkás, „csontos” arcú, kék szemű, kopasz, hosszú orrú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor világoskék színű, derékig érő „pufi” kabátot, világoskék színű farmernadrágot és sötét cipőt viselt. Egy papírzacskó volt nála, benne egy szürkés árnyalatú hátizsákkal.

A negyedik elkövető 25 év körüli, átlagos testalkatú, 165-180 centiméter magas, hosszúkás fejformájú, rövid, barna hajú, keskeny arcú, nagy orrú, hegyes állú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű inget, szürke színű, zakószabású kabátot, fekete színű nadrágot és fekete színű cipőt viselt.

A támadókról az alábbi fényképfelvételek állnak rendelkezésre. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki a fotókon látható férfiakat felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-1-443-5000-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől csütörtökig: 8-16, pénteken: 8-13) a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt helyre tört be idén

A jánoshalmi rendőrök őrizetbe vették a lopásokkal megalapozottan gyanúsítható férfit.

 

Állatkínzó sertésszállítás

Raktérbe zsúfolt sertéseket szállított négy román férfi, akikkel szemben a rendőrség állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást.