A rendőrség felkészült

2013. 08. 02., p - 14:25
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vámosszabadi határában 2013. augusztus 5-én megnyíló befogadó állomással összefüggő közbiztonsági kérdések utolsó egyeztetésére 2013. augusztus 2-án 11 órakor került sor a település Polgármesteri Hivatalában.

Réti Csaba, Vámosszabadi polgármestere a rendőrség valamennyi, a település közbiztonságának, közrendjének megőrzésére vonatkozó javaslatával egyetértett. A polgármester és a rendőrség képviselői – Milus Gábor r. őrnagy (Készenléti Rendőrség), dr. Bánhalmi Zsolt r. ezredes, bűnügyi főkapitány-helyettes (Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság) és Szabó György r. alezredes (Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője) – megállapodtak abban, hogy havi rendszerességgel, indokolt esetben azonnal felülvizsgálják a település közbiztonságának helyzetét. Réti Csaba felvállalta, hogy a település lakóinak esetleges további javaslatait haladéktalanul továbbítja a rendőr-főkapitányság felé.

A rendőrség képviselői tájékoztatták a polgármestert arról, hogy a rendőrség felkészült az esetleges jogsértések megelőzésére és megakadályozására. A lakosság biztonságérzetének megtartása fokozott rendőri jelenléttel és a lakossággal való közvetlen kapcsolattartással valósul meg. A közrend, a közbiztonság fenntartása érdekében a Győri Rendőrkapitányság a Készenléti Rendőrséggel megerősítve 2013. augusztus 5-én 6 órától járőrszolgálatot biztosít a nap 24 órájában a község kül- és belterületén egyaránt. A kapitányság a jóváhagyott járőrútvonalaknak megfelelő rendőri erőt vezényel, amely szükség esetén gyakorlatilag azonnal további rendőri erőkkel egészíthető ki. A lakosság, az önkormányzat, a polgármester esetleges további javaslataira a rendőrség nyitott, azokra azonnal, érdemben reagál.

Vámosszabadi belterületén a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére belügyminisztériumi támogatással kerül sor.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb határsértők Kelebiánál

​​​​​​​Ezúttal is vonatra felkapaszkodva próbáltak meg bejutni az országba. A rendőrök feltartóztatták őket.