Együttes erővel

2016. 07. 21., cs - 05:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Vendégtisztek segítik a következő egy hónapban a magyar rendőrök munkáját a határellenőrzési feladatok ellátásában.

A schengeni külső határszakaszok őrizetének, a határforgalom ellenőrzésének támogatása céljából a Frontex (Európai Unió Tagállamai Külső Határain Való Operatív Együttműködési Igazgatásért Felelős Európai Ügynökség) szervezésében 22 vendégtiszt teljesít szolgálatot 2016. július 20-tól Magyarországon, a nyugat-balkáni migrációs útvonal kontrollálásának érdekében.

A bolgár, román, finn, osztrák, szerb, lengyel, olasz és német állampolgárságú határrendészeti szakértők technikai eszközökkel, szolgálati kutyákkal és járművekkel megerősítve biztosítanak támogatást a magyar–szerb határon, két szárazföldi műveletben. A „Flexibilis” művelet Csongrád- és Bács-Kiskun megye határőrizetének ellátására irányul, járőrözési és területbiztosítási feladatok végrehajtásával; míg a „Fókuszponti irodák” műveletben résztvevő négy szakértő a Röszke autópálya- és Tompa közúti határátkelőhelyeken teljesít határforgalom-ellenőrzési szolgálatot. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Halálos baleset a 8-as számú főúton

Három autó és egy tehergépkocsi ütközött, öt személy megsérült, két fő életét vesztette Városlődnél, a rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.