Embercsempész szenvedett balesetet

2016. 06. 13., h - 09:55
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelmen kívül hagyta a rendőri karjelzést és elmenekült a helyszínről egy bolgár rendszámú mikrobusz vezetője, később a jármű Tormaföldénél egy beton támfalnak ütközött.

A zalai rendőrök Murarátka belterületén 2016. június 13-án 3 óra 45 perckor ellenőrizni akartak egy bolgár rendszámú Citroen C8 típusú mikrobuszt. A gépkocsi sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri karjelzést és továbbhajtott, majd néhány településsel odébb Tormaföldén, egy beton támfalnak ütközött. A balesetet követően a buszban utazó emberek futva menekültek el a helyszínről. A rendőrök azonnal a menekülők keresésére indultak és rövid időn belül elfogtak hat afgán férfit, valamint a jármű feltételezett albán sofőrjét. Az utasok a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek. 

A nyomozók az illegális bevándorlókat előállították, kihallgatásuk megkezdődött.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet a rendőrök lefoglalták, és intézkedtek a busz további utasainak felkutatására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.