Felborult

2015. 08. 28., p - 10:51
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendelkezésre álló adatok szerint egy illegális bevándorlókat szállító kistehergépkocsi borult fel a sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán.

 

Az elsődleges információk alapján egy embercsempész vezette azt a járművet, amely a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 28-án 2 óra 20 perc körüli időben az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 102-es kilométerszelvény közelében eddig tisztázatlan körülmények között átszakította a szalagkorlátot, majd felborult és a Szeged felé vezető oldalon állt meg.

 

A rendőrök a helyszínre érkezéskor a járműnél nem találtak senkit. A helyszínelés során folyamatosan merültek fel információk arra vonatkozóan, hogy a sztrádán a helyszín közelében sérült személyek találhatóak. A kiérkező egyenruhások az M5-ös autópályán ezidáig 18 szír illegális bevándorlót találtak meg, akik közül 10 főt a mentőszolgálat munkatársai és a rendőrök kórházba szállítottak.

Kunszállás belterületén 3 óra 20 perc körüli időben egy sebesült kezű férfit talált az egyik helyi polgárőr, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az adatgyűjtés és tanúkutatás során beszerzett adatok alapján az autópályán hagyott járművet a Kunszállásról kórházba szállított 31 éves román állampolgár vezette. Őt a rendőrök - egészségügyi ellátását követően - előállították a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.