Hamis forgalmi engedélyt adott át a határon

2015. 11. 24., k - 09:39
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A biharkeresztesi rendőrök elfogták és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a román férfit.

Az ártándi határátkelőhelyen egy nagy értékű, albán rendszámmal ellátott BMW X6 típusú gépjárművel jelentkezett kilépésre 2015. november 23-án 2 óra 45 perckor egy román férfi.

Az útlevélkezelőnek gyanús lett a 26 éves férfi által ellenőrzésre átadott egyik okmány. A rendőr az albán forgalmi engedélyt alaposan megvizsgálta, amelyről kiderült, hogy hamis. A 26 éves férfit a rendőrök elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Biharkeresztesi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A hamis forgalmi engedélyt a rendőrök lefoglalták.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrs a terhelttel szemben szabadlábon hagyása mellett közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi okmányszakértő bevonásával – folytatja a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.